Special heroes

Breda Actief organiseert Special Heroes op scholen binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee kinderen kennis maken met allerlei sporten en ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Op deze manier vinden we voor veel kinderen een geschikte sport op een passende plek.

Inschrijfformulier sportactiviteiten
ba-specialheroesheader.jpg

SPECIAAL ONDERWIJS

STAPSGEWIJS

STAP 1: Tijdens Schooltijd
Tijdens schooltijd maken kinderen kennis met verschillende sporten. Samen met de kinderen en school stemmen we een passende sport af.  Een paar weken lang bieden onze sportcoaches de sport aan tijdens de gymles. In deze lessen laten we zien wat je allemaal kunt doen met de sport en hoe leuk dat kan zijn. Aan het einde van deze periode krijgen de kinderen de mogelijkheid om zichzelf in te schrijven en na school 3 keer te komen sporten (zie stap 2)!

Het Special Heroes programma is te volgen op de volgende scholen;

  • Het Kasteel 
  • Breda College
  • Bredero College
  • Visio
  • Ons SBO
  • Christoffel
  • Auris de Spreekhoorn
  • De Singel

STAP 2: Na schooltijd
Allekinderen die zich hebben ingeschreven komen na schooltijd sporten. Dit is bijna altijd op school, met het vertrouwde gezicht van onze sportcoach en een echte trainer van de desbetreffende verenging. We leren de kinderen meer over de sport en ook de ouders willen we graag enthousiasmeren en informeren. Ouders krijgen de kans om alvast kennis te maken met de trainer en zien hun kind heerlijk sporten. Op deze manier maken we de stap zo klein mogelijk om vervolgens echt bij een vereniging te gaan sporten.

STAP 3: Naar de vereniging
Is er een klik tussen het kind en de sport, dan gaan ze (samen met de sportcoaches) kennismaken bij de verenging. Na deze kennismaking zijn de kinderen klaar om lid te worden van de vereniging! Op deze manier vinden we voor veel kinderen een geschikte sport op een passende plek.

Wil je je kind(eren) graag inschrijven voor een sportactiviteit? Via onderstaande link kom je bij het inschrijfformulier. 

maxresdefault

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Bekijk hiernaast het special heroes filmpje! 

Meer weten over onze activiteiten in het Speciaal Onderwijs?

Onze sportcoaches speciaal onderwijs, beantwoorden graag al jouw vragen.