Breed Motorisch Ontwikkelen

Breed Motorisch Ontwikkelen (BMO) staat voor het veelzijdig leren bewegen.

min leestijd
ba-bmo.png
bannerbreedmotorischontwikkelen.jpg

Breed Motorisch Ontwikkelen

Wat is dat eigenlijk?

Bij BMO focussen we op meer dan alleen het aanleren van de basisgrondvormen zoals o.a. balanceren, klimmen, gooien, vangen en glijden. Door deze grondvormen te combineren met verschillende coördinatie vaardigheden ontstaat er een bredere motorische basis van waaruit het lichaam veel beter tot een beweegoplossing komt. 

Kennis

voordelen

Binnen Breda Actief zijn alle sportcoaches breed motorisch opgeleid. Deze kennis passen wij toe in onze dagelijkse werkzaamheden op de scholen en in de wijk.  

Het bevorderen van breed motorische ontwikkeling (BMO) bij kinderen en jongeren heeft tal van voordelen zoals:

  • Plezier in Sport: Door kinderen op jonge leeftijd verschillende motorische vaardigheden aan te leren en hen aan te moedigen om plezier te beleven aan sporten, wordt de basis gelegd voor een levenslange liefde voor lichaamsbeweging.
  • Betere Beweegvaardigheid: Een brede motorische ontwikkeling helpt kinderen om verschillende sporten en activiteiten gemakkelijker te beoefenen. Dit kan hun zelfvertrouwen vergroten en hen aanmoedigen om actief te blijven.

  • Minder Blessures: Door de juiste technieken en vaardigheden aan te leren, kunnen kinderen blessures verminderen. Dit is vooral belangrijk als ze op latere leeftijd intensievere sporten gaan beoefenen.

  • Gezondere Levensstijl: Door kinderen actief te houden en hen bewust te maken van het belang van lichaamsbeweging, draagt u bij aan een gezondere levensstijl. Dit kan helpen om overgewicht en daarmee samenhangende gezondheidsproblemen te verminderen.

  • Welzijn van de Gemeenschap: Het bevorderen van een actieve levensstijl bij jongeren heeft positieve gevolgen voor de hele gemeenschap. Actieve en gezonde jongeren dragen bij aan een gelukkigere en meer levensvatbare samenleving.

Kortom, het investeren in breed motorische ontwikkeling bij kinderen is een investering in hun gezondheid, welzijn en de toekomstige gezondheid van de gemeenschap als geheel. Wij zetten ons hier 100% voor in.