HealthyLIFE

HealthyLIFE is een beweegprogramma van 14 weken voor volwassenen met overgewicht/obesitas. Het doel? Verschillende vormen van bewegen uitproberen én een sport vinden die bij jou past.

min leestijd
img_0076.jpg

Wat houdt HealthyLIFE in?

Beweegsessies in groepsverband (14x)

Elke week is er een uur lang bewegen met een coach. We beginnen altijd met rustig opwarmen en een paar simpele krachtoefeningen. Het laatste half uur spelen we verschillende spellen. We proberen elke keer weer iets anders, zoals badminton, tennis, tafeltennis, jeu de boules en boksen. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen, en we zorgen ervoor dat het veilig is, ook bij blessures of andere klachten. 

Fitheidstesten (4x)

Om te zien hoe fit je bent en hoeveel vooruitgang je maakt, doen we vier keer een fitheidstest: in week 1, week 14, na 1 jaar en na 2 jaar. Tijdens deze test meten we hoe lenig, sterk, stabiel en fit je bent. 

Individuele gesprekken (2x)

Tijdens het beweegprogramma heb je minstens twee keer een individueel gesprek met de beweegcoach. Samen bespreken jullie welke vorm van bewegen je leuk vindt, wat je misschien tegenhoudt om te bewegen, en wat je nodig hebt om regelmatig te blijven bewegen. Ook stellen jullie persoonlijke doelen en acties op voor meer beweging. 

Voor wie?

Alleen mensen die meedoen aan het GLI COOL-programma kunnen deelnemen aan het beweegprogramma HealthyLIFE. Je moet dus inwoner zijn van gemeente Breda en meedoen aan het GLI COOl-programma om mee te kunnen doen. De kosten voor het beweegprogramma worden volledig vergoed door gemeente Breda.

rianne.png

Hoe kan ik mijzelf aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor het gratis beweegprogramma via je eigen COOL-leefstijlcoach. Zodra je aanmelding is ontvangen, krijg je een bevestiging en meer praktische informatie van een beweegcoach van Breda Actief. 

Heb je vragen over HealthyLIFE? Dan kun je terecht bij je leefstijlcoach of bij beweegcoach Rianne Wierda. Je kunt haar bereiken via e-mail: rianne.wierda@breda-actief.nl of telefonisch op 088-2501 312.