Succesverhaal HealthyLIFE

“Ik heb mijn liefde voor sport teruggevonden”

min leestijd
e56f3285-3890-4936-8cec-f6f167d74fcbaangepastformaat.jpg
20231213_210315[002].jpg

“Ik heb mijn liefde voor sport teruggevonden”

Anna Sordam uit Breda vond dankzij het HealthyLIFE-programma haar passie voor volleybal weer terug. Ze vertelt hoe ze bij het programma terecht kwam en wat het haar heeft opgeleverd.

Waarom ben je gestart met het HealthyLIFE-programma?
“Dat is wel een grappig verhaal. Tijdens mijn slaap snurkte ik. Mijn vriend vertelde me dat hij mijn adem af en toe hoorde stokken. Ik vermoedde dat ik last van slaapapneu had. Dus ik ging naar de huisarts en zij gaf aan dat ik me kon laten testen, maar dat ik ook aan de slag kon gaan met mijn lifestyle. Slaapapneu heeft namelijk ook een link met overgewicht. Ze wees me op het HealthyLIFE-programma en daar heb ik me voor in geschreven.”

Wat hield het precies in?

“Het is een programma van 2 jaar met individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. Daarnaast kreeg ik 14 weken beweegles met sport en spel vanuit Breda Actief, die ik elke vrijdag volgde. Aan het begin van het beweeglestraject werd een meting gedaan om te zien hoe ik ervoor stond en na afloop opnieuw. Ook had ik na het traject een individueel gesprek met Rianne van Breda Actief om te bespreken met welke sport ik zelf verder zou willen gaan.”

Welke sport leek jou leuk om mee verder te gaan?

“Ik ben opgegroeid op Bonaire en daar speelde ik altijd volleybal. Dat heb ik altijd weer willen oppikken, maar ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. De dames van Breda Actief dachten goed mee. Ze helpen je iets te vinden wat je leuk vindt, zodat de kans ook groter is dat je het volhoudt. Ze wisten een vereniging waar ik kon proeftrainen. Dat beviel goed en ik ben er gebleven. De gemiddelde leeftijd is er wel wat hoger, maar dat vind ik niet erg. De dames zijn nog lekker fanatiek en ik kon makkelijk instromen omdat ze geen competitie op hoog niveau spelen.”

Hoe bevalt het?

“Ik ben met open armen ontvangen en zit nu een jaar in het team. Ik heb mijn liefde voor de sport teruggevonden! Het contact met de mensen is ook belangrijk. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de ervaringen en de cultuur van anderen. Daar kun je zelf alleen maar wijzer van worden. We vormen een leuke groep samen.”

Doe je nog andere sporten?

“Ik ben ook gestart bij een sportschool. Ik vond de apparaten bij fitness nooit zo interessant, maar bij deze sportschool hebben ze ook groepslessen. Op dinsdag doe ik mee met de full body workout en op vrijdag doe ik, als het uitkomt, mee met sport en spel.”

Wat heeft het je opgeleverd?

“Het snurken is minder geworden. Laatst was het wel weer terug toen ik verkouden was, haha. Verder ben ik bewuster geworden van mijn lifestyle en probeer ik ook qua voeding gezondere keuze te maken. Dat vind ik ook belangrijk voor mijn kinderen van twee en zes jaar. Ook zij moeten hun vitamines binnenkrijgen. Het belangrijkste is dat ik me veel gezonder voel. Vroeger was ik vaak moe, maar nu heb ik een betere conditie!”

rianne(1).png

Wil jij ook deelnemen aan HealthyLIFE?

Op Platform Leefstijl – Voor alles over leefstijl! zijn alle aankomende groepen te zien. Let op, je hebt een verwijzing van je huisarts nodig.  

Meer informatie? Onze collega Rianne weet antwoord op al je vragen!

Mail naar : rianne.wierda@breda-actief.nl