‘Lekker in je vel met Breda Actief’

Vrijwilligerswerk, altijd doen!

Duizenden vrijwilligers zijn actief betrokken bij verenigingen, instellingen, evenementen en sportclubs. Dat doen ze omdat zich betrokken voelen bij Breda, om andere mensen te ontmoeten en omdat ze voor mensen iets willen betekenen.

Cursussen en trainingen  VACATUREbank


Bijna één op de twee Bredanaars
doet vrijwilligerswerk

Bijna de helft van de Bredanaars van 15 jaar of ouder heeft zich in 2015 ten minste één keer ingezet als vrijwilliger. De meeste mensen doe vrijwilligerswerk bij sportverenigingen en op scholen. Het zijn evenveel mannen als vrouwen die vrijwilligerswerk doen, vaak hoogopgeleid en meestal tussen de 35 en 45 jaar oud. De meesten doen vrijwilligerswerk naast een betaalde baan. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Vrijwilligerswerk activiteiten

Eenzaamheid en Sociaal Isolement

Je hebt eenzaamheid en/of sociaal isolement ervaren en je wilt je ervaringen vrijwillig inzetten. Dan is deze training echt iets voor jou.

Ervaringsdeskundige vrijwilligers: Je hebt eenzaamheid en/of sociaal isolement ervaren en bent daar momenteel geheel of gedeeltelijk uit. Je wilt je ervaringen vrijwillig inzetten bij het ondersteunen van de deelnemers. Gemeenschappelijke factor: Omdat je het zelf hebt ervaren, spreek je dezelfde taal en ben je een voorbeeld, dat je je situatie kunt veranderen. Dit zorgt voor herkenning en erkenning bij elkaar en schept verbondenheid.
> Lees verder

28
maa

Hoe begeleid ik mijn cliënt duurzaam naar sport, (aangepast) bewegen of vrijwilligerswerk?

Over het begeleiden van jouw cliënten naar vrijwilligerswerk of sport & beweeg activiteiten

Breda Actief is expert op het gebied van vrijwillige inzet en sport en bewegen. We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen fijn en belangrijk is om lekker in zijn of haar vel te zitten. Oók voor mensen waarvoor dit misschien niet vanzelfsprekend is.
> Lees verder

09
apr
Toon alle vrijwilligersactiviteiten

Vrijwilligerswerk nieuws


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI