‘Lekker in je vel met Breda Actief’

Vrijwilligerswerk, altijd doen!

Duizenden vrijwilligers zijn actief betrokken bij verenigingen, instellingen, evenementen en sportclubs. Dat doen ze omdat zich betrokken voelen bij Breda, om andere mensen te ontmoeten en omdat ze voor mensen iets willen betekenen.

Cursussen en trainingen  VACATUREbank


Bijna één op de twee Bredanaars
doet vrijwilligerswerk

Bijna de helft van de Bredanaars van 15 jaar of ouder heeft zich in 2015 ten minste één keer ingezet als vrijwilliger. De meeste mensen doe vrijwilligerswerk bij sportverenigingen en op scholen. Het zijn evenveel mannen als vrouwen die vrijwilligerswerk doen, vaak hoogopgeleid en meestal tussen de 35 en 45 jaar oud. De meesten doen vrijwilligerswerk naast een betaalde baan. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Vrijwilligerswerk activiteiten

Summer School Breda

Van 26 tot 30 juni gratis workshops over de stad Breda. Jouw stad. Jouw toekomst.

Denk mee en doe mee! Schrijf je in voor een van de gratis workshops van de Summer School Breda. Ben er snel bij want voor de meeste workshops is het aantal plaatsen beperkt!
> Lees verder

26
jun

Grenzen in de 1 op 1 begeleiding bij mensen thuis

Al weer de vierde thema bijeenkomst voor vrijwilligers die bij mensen thuis, achter de voordeur komen, voor gezelschap, begeleiding, ondersteuning, hulp, zorgvraag.

De vrijwilliger wordt gevraagd te helpen. En dan sta je daar, in je eentje. De vragen en situaties worden moeilijker en complexer, vooral ook omdat mensen langer thuis blijven wonen, ook als er meer aan de hand is.
> Lees verder

28
jun

Verder kijken dan de grenzen van je eigen organisatie

Een workshop tijdens de Summer School Breda

Je blik naar buiten! Kijk verder dan de grenzen van je vrijwilligersorganisatie of sportclub.
> Lees verder

29
jun
Toon alle vrijwilligersactiviteiten

Vrijwilligerswerk nieuws

Sparren over financiering met TEDxBreda

Bij Breda Actief komen er diverse vraagstukken van verenigingen en stichtingen binnen. Zo ook een vraag over financiering van TEDxBreda.

TEDxBreda staat voor het verspreiden en delen van ideeën die de... > lees verder


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI